Известие

Collapse
No announcement yet.

Жабката по средата на таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Жабката по средата на таблото

Колеги, някой може ли да снима отворена жабката на таблото. Моята откакто съм взел колата не се отваря и ми се ще да видя какви са механизмите по самата жабка и по капака на жабката, за да мисля вариант да я отворя. Интересува ме ще се налага ли да свалям таблото или има и по-лесен начин. Трябват ми снимки на пантичките и на ключалката.
    ПС: Ако някой знае как да я отворя без да троша нищо да не се срамува и да сподели

Ето няколко снимки колега.
    Няма как да свалиш жабката без да я отвориш,тъй като винтовете които я закрепят са вътре в нея и са 4 на брой.
    Пробвай с някаква тънка метална пластинка да избуташ езика който съм ти снимал.
    Може да пробваш също да натиснеш капака отгоре, и след това натисни бутона за отварянето,ако има нещо в нея което притиска капака,езичето неможе да се прибере.
    Успех!
    Attached Files
    ALFA 166 2.0TS-хубавицата
    Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
    PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
    Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Първоначално публикувано от dakata Покажи съобщение
      Ето няколко снимки колега.
      Няма как да свалиш жабката без да я отвориш,тъй като винтовете които я закрепят са вътре в нея и са 4 на брой.
      Пробвай с някаква тънка метална пластинка да избуташ езика който съм ти снимал.
      Може да пробваш също да натиснеш капака отгоре, и след това натисни бутона за отварянето,ако има нещо в нея което притиска капака,езичето неможе да се прибере.
      Успех!
      С пластина от луфтомер .
      До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

Значи може да стане и без пластина, ако е здрав механизма, а той 99% е здрав, просто пружинката е омекнала.
        Трябва да натиснеш копчето, като в същото време да повдигнеш останалата част от капака с копчето както е натиснато. Идеята на механизма е след като натиснеш копчето, желязната пластинка (не се вижда на снимките по-горе, тя е под бравичката, снимана от колегата) , която играе роля на пружина да ,,изтреля" нагоре капака. Но като омекне не се получава и трябва да ѝ се помогне.
        '05 166 V6
        '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Натискаш бутона надолу и отваряш с отверка отстрани На двете ми алфи не се отваряха сами и съм подложил пружини от химикал на един от винтовете държащ жабката
          ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Натисни силно бутона за отваряне и много рязко си дръпни ръката. При мен това помага.
            Alfa Romeo 166 Face 2.4JTD - 150 '04
            Fiat Bravo 1.6 16V - 103 '99

Comment

Working...
            X